Sitter du med en gründerdrøm?

Å starte egen bedrift er kanskje ikke det første du tenker på i disse tider. Men hvorfor ikke?

Gjør gründerdrømmen til virkelighet

Veldig mange er permitterte, noen har mistet jobben og flere bedrifter står i fare for å gå konkurs. Vi ser nå den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden andre verdenskrig. Når vi endelig kommer oss ut av denne krisen vil det være et stort behov for arbeidsplasser for å minske arbeidsledigheten. Sitter du med en god idé, er tiden inne for å handle og gjøre gründerdrømmen til virkelighet, enten du drømmer om en stor, mellomstor eller liten bedrift.

Høy arbeidsledighet

På Nav er det registrert over 400 000 arbeidssøkere. 246 000 av disse er registrert som helt ledige. Dette utgjør 8,8 prosent av arbeidsstyrken. Utrolig mange er ufrivillig hjemmeværende og ser seg rundt etter nye muligheter. Dette gjør at du som arbeidsgiver har større sannsynlighet for å finne jobbsøkere som virkelig brenner for å gjøre en god jobb. Kilde: nav.no

En dråpe i havet

Å starte opp en virksomhet kan ha fantastiske ringvirkninger på samfunnet. Du skaper først og fremst en arbeidsplass for deg selv, i tillegg skaper du merarbeid for mange bedrifter rundt deg. Har du en drøm om å drive nettbutikk vil du trenge en nettside, produktbilder, emballasje til forsendelser, produkter eller tjenester og gjerne en regnskapsfører. Kanskje trenger du også et lager, varebil, markedsføring og flere ansatte til å holde driften gående. Ballen ruller, og du bygger et selskap som bidrar til å holde Norge i gang. Å skape en arbeidsplass for deg selv virker som en liten dråpe i havet når det kommer til å holde Norge i gang, men selv en dråpe gjør havet større.

Våg å satse

Som vi har skrevet om mange ganger, så kan det være en komplisert prosess å starte egen bedrift. Det kan ta lang tid før bedriften går i overskudd, og du vil tidvis ønske å gi opp. Da kan det være greit å huske at dersom du virkelig brenner for drømmen din, tror på deg selv, legger ned mye tid i bedriften og lærer av dine feil, så vil du lykkes. Hvis du vil prioritere egen virksomhet, må du velge bort andre ting.

Sett deg ned i dag og tenk over om du tør å satse på drømmen din. Utarbeid en god forretningsplan og skisser denne ned på et ark. Vurder midlene dine og vei for og imot om du skal bruke sparepengene på oppstart av noe nytt. Du kan søke om støtteordninger fra det offentlige via Altinn. Få med deg en forretningspartner om du trenger noen å sparre med. Sett deg inn i regler, lovverk og forretningsmodeller og våg å satse!

Related Posts