Spørsmål & svar

Hva koster det å etablere et aksjeselskap?

Svar: Vi tar en fast pris for alt arbeidet med å starte AS, og registrerer ditt AS på en trygg og effektiv måte for kun kr. 2990,- eks. mva.

Kampanje: Dersom du fyller ut skjemaet og velger Vangdal Regnskap som regnskapsfører stifter vi ditt selskap gratis!

Du må selv dekke minimum aksjekapital på kr 30.000 og gebyret fra Brønnøysundsregisteret.

Hva er kravene for å etablere aksjeselskap?

Svar: Det må være minimum 1 person. Denne må være over 18 år og ha et personnummer, eller D-nummer for utenlandske borgere. Samtidig må du ha en gyldig gateadresse i Norge. Du må benytte et gyldig firmanavn (mer informasjon om hva som kreves av firmanavn finner du på bestillingskjemaet). Du kan ikke være fradømt retten til å drive virksomhet i Norge.

Kan jeg starte et AS uten å ha penger til kapital?

Svar: Ja, dette er mulig og kalles tinginnskudd. Fysiske gjenstander som er relevante for driften av selskapet og som er verdt til sammen minst 30 000 kroner, kan brukes som aksjekapital. Det er også mulig å bruke en kombinasjon av ting og penger. Viktig! Du kan kun benytte vårt online skjemaet dersom du skyter inn kapital med penger. Vi kan hjelpe deg med opprettelse av AS med tingsinnskudd, men vi ber deg ta direkte kontakt med oss på kontakt@vangdalregnskap.no eller 41 700 700.

Jeg har fått en epost om at jeg må signere i Altinn – hva gjør jeg?

Svar: Du må logge deg på Altinn og følge denne enkle oppskriften.

  1. Husk å være innlogget som privatperson og ikke som evt. firma hvis du driver næring fra før. Du kan endre dette i nedtrekksmenyen oppe til høyre når du er logget inn.
  2. Klikk på “Min meldingsboks” i menyen i øvre del av skjermen.
  3. Åpne Samordnet Registermelding ved å klikke på tittelen. Du vil også se navnet på det nye AS-et her.
  4. Klikk på “Signer” nederst til høyre på neste side

Hvordan får jeg tilgang til Altinn?

Svar: Når registreringen er klar til signering av styremedlemmer, får du/dere en melding på e-post både fra oss og fra Altinn direkte. Logg deg da inn på Altinn.no med passord fra MinID, Buypass eller med BankID. Se hvordan du får elektronisk innlogging.

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt?

Kontakt oss på telefon 41 700 700 eller legg igjen en beskjed i kontaktskjemaet, så tar en av våre AS-eksperter kontakt med deg så snart som mulig.

41 700 700